25.9.10

~Høstdepresjonen er tilbake~

Høsten smyger seg på og jeg kjenner at tålmodigheten blir mindre, humøret svinger mer & jeg er mer "nede".. Jeg veit at dette kommer hvert år, men er aldri forberedt..
Det er 1 uke i dag til jeg skal hjem og jeg gleder meg faktisk :)
Blir godt med støtteaperat igjen nå som det går nedover!
Har bestemt meg for og søke "lys-lampe" på nytt i år ;)
Har hørt dem skal hjelpe mot høstens nedturer!

Her kommer litt informasjon :

Det amerikanske selskapet Apollo har sammen med ledende forskningsekspertise utviklet produktet goLite, en lysterapilampe som bygger på den nye Bluewave-teknologien. Lysterapilampen leverer 100 % av den effektive båndbredden av lys for behandling av høst- og vinterdepresjoner. Tross sin beskjedne størrelse, produserer lysterapilampen lys som de fleste fullstore lysterapilamper på 10 000 lux. Det hendige formatet og etuiet gjør at du kan ha lysterapilampen med deg overalt, og bruke det hjemme, på jobb eller på reise. Dette er forklaringen på hvorfor lampen på svært kort tid er blitt verdens mest solgte lysterapiprodukt. Dette er framtidens teknologi. Lysterapilampen leveres med praktisk veske og blendingsbeskyttelse av plast.

Forskning har vist at mottakere i øynene våre konverterer blått lys fra sommerhimmelen til kjemikalier som kroppen trenger for å være aktiv og energisk. Bluewave-teknologien gir deg det blå lyset som du ikke får i vintermånedene her i nordlige strøk. Lyset er helt sikkert for øynene, og utsetter deg ikke for UV-stråler.

Lysterapilampen plasseres foran deg på et bord eller liknende, i armlengdes avstand (ca. 50 cm er optimalt). Lysterapilampen kan brukes mens du spiser, leser, ser på TV, sminker deg eller gjør andre ting. Det anbefales å begynne med 30 minutters behandling på halv intensitet daglig, og så justere tid og styrke etter behov. En digital tidtaker med auto-stopp gjør at du får akkurat den mengden lys du trenger, uten at du behøver å passe på klokken selv. For de fleste er morgenen det optimale tidspunkt for bruk av lysterapilampen, eventuelt de første par timene etter oppvåkning. Lyset virker gjennom øynene, ikke huden, og er dermed ikke noen form for solarium. Det er ikke nødvendig å stirre inn i lyset, det holder å sitte i anbefalt avstand og se på lyset av og til. Rommet du sitter i bør være opplyst for å unngå belastning på øynene. Du kan fint beholde brillene på mens du bruker lysterapilampen.

Ved kun 15 minutters bruk hver dag kan du forvente gode resultater. De fleste opplever optimale resultater med en brukstid på 20-30 minutter per dag. De fleste som benytter lysterapilampen vil oppleve forandring med en gang, og oppnå målbare resultater på så kort tid som 4 dager. Behandlingstiden kan ofte reduseres noe etter at ønskede resultater er oppnådd.

Lysterapilampen leveres med fire forskjellige ladeplugger for strømuttak, som gjør at lampen kan brukes i de fleste land når du er på reise. Lysterapilampen har et digitalt display, og fungerer også som klokke.

Hvem passer lysterapilampen for?

Mange her i Norden sliter med nedstemthet, trøtthet og depresjoner i vintermånedene. For mange skyldes dette rett og slett mangelen på dagslys. Lysterapi hjelper hovedsakelig på tre viktige områder:

- det gir deg bedre humør og mer energi

- det kan bekjempe høst- og vinterdepresjoner

- det bedrer søvnkvaliteten og søvnmengden


Alt dette kan lysterapilampen hjelpe deg med, uten bruk av medisiner eller kunstige tilskudd. Lysterapilampen bidrar til kontroll over den naturlige melatonin-produksjonen, slik at du blir trøtt om kvelden og våken om morgenen. Lysterapi kan også ha effekt på generell tristhet, konsentrasjonsvansker, dårlig appetitt, humørsvingninger og irritabelhet.

Dersom du er av de som sliter med å holde deg våken om kveldene, og våkner for tidlig om morgenen, kan det være at du har behov for kveldslys. Lysterapilampen kan dessuten brukes når døgnet skal snus ved for eksempel skiftarbeide, eller ved jet-lag.

ps.lukket blogg oppdatert!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Håper det vil funke på deg søta :)

<3

Eline sa...

Sånn lampe er lurt tror jeg. Vet den har funket for mange.

*klem*

Har savnet bloggingen din :D

Kitiinee sa...

<3 Godt å høre fra deg igjen!

Kathrine sa...

savna at du blogga, og savna deg. håpa d funka på deg vennen <3

Naturina sa...

Savner bloggingen din jeg :)

(har du forresten noe tips til hvor man kan skaffe seg ilder? Jeg har så utrooolig lyst på ilder, og jeg holder snart ikke ut lenger! Eneste problemet er at på finn.no er de jo kjempedyre!)

Martine Pirat sa...

Sånn lampe kunne jeg virkelig tenkt meg! Hvor kan man få tak i det?: )
Savner deg utrulig mye Caroline! Håper du har det bra, selvom høst/vinter deprisjonen trer inn!
<3

Naturina sa...

Takk! :D
Gjorde ikke noe at jeg fikk sent svar, for jeg fant en annonse på finn.no, hvor de solgte valper som var 4 måned gamle, og jeg kjørte rett til Sandnes for å hente en!
De som har hatt ham før meg, har nok bare fått et kull med ildere uten å egentlig ha lyst til det, for han er ikke noen utstillingsilder, og han er ikke spesielt sosialisert, virker det som.
Jeg har forresten kalt ham Gard! :D
Han biter noe, men har er egentlig ganske flink til å la vær. Han har biti meg skikkelig hardt én gang, men det var fordi han prøvde å komme seg opp i senga. Om han er dotrent, vet jeg ikke ennå. Jeg har badet ham i dag, og da tisset og bæsjet han i dusjen, så jeg tror ikke han har fått sjansen til å prøve doen sin ennå. Men jeg prøver å vise ham den.
Jeg har ikke kjøpt bur, fordi jeg har lest mange steder at de misliker å være innestengt. Så han har fått lov til å ha soverommet som sitt bur, sammen med oss om natten. Men om dagen vil han ha sjansen til å vandre rundt i leiligheten som han vil!


Jeg gleder meg til å lære mer om han, og gi ham et kjempefint liv! Jeg er veldig fornøyd til nå, selv om jeg har sovi dårlig i natt på grunn av ham :P

Oiii, laaaang kommentaar! :P

Naturina sa...

sv:

Ilderbinge hørtes utrooolig smart ut, så det er noe jeg vurderer sterkt etter at du anbefalte det. Jeg sliter nemlig med å sove med han vandrende rundt på rommet. I natt derimot, så sov han omtrent hele natten, og det var deeeilig!
Jeg har foreløpig bare et bittelite rør kjøpt på dyrebutikken til ham, men skal kjøpe et større et (dreneringsrør) når jeg får råd. Han fortjener jo masse leker når han er sååå leken! :D

Jeg har funnet ut at han er ganske så bitetrent, men jeg merket det ikke før det hadde gått en liten stund. Han har bitt meg å tærne to ganger, og en gang i fingeren, men det var kun for å få oppmerksomhet. En ganske negativ ting jeg har funnet ut, er at han ikke er dotrent i det hele tatt -.-'

Og grunnen til at jeg badet ham er fordi han lå i en kasse med dritt når jeg fikk ham.. Så han var møkkete, sånn at det syntes! Blæ. Men nå lukter han faktisk bedre, selv om han fortsatt lukter ilder, og det gjør meg ingenting :)

Jeg synes vi skal få til å møtes med ilderne våre en gang, hadde vært både morsomt og koselig :)