2.7.09

~Videoblogg~

Jeg sto opp og ble med mormor på sykkel for og hente resepten på nytt,
fordi hun fikk feil resept i går =p
Vi satt på kafe'en ute på ytterland og fant ut at vi ville sykle rundt hele Valderøy, så det gjorde vi =D
På veien fannt vi ut at vi så vi hele Giskebrua *DingDong*Gode modne blåbær fikk vi plukket og smakt på også ;DLitt ego-bilder må da også få bli med ;)Og en liten videoblogg var det brått på tide med ;D

Slutten var litt tung, men faktisk gikk hele turen helt greit :)
Vi hadde en lang pause, fordi vi gikk opp i skjonghelleren..

Informasjon om Skjonghelleren (teksten fra internet & bildene tatt selv)!Skjonghelleren ligger på vestsida av Valdeøya i Giske kommune i Møre og Romsdal fylke. Den er hele 140 m. lang og kan derfor karaktiseres som en hule.
Golvet et stykke inn i helleren ligger nesten 60 moh. Inne i hula er det over 20 m. tjukke lag med løsmasser. Da helleren ble dannet stod havet mye høyere enn nå. Bølgene har fått tak i små svakheter og sprekker i fjellet og gravd ut hula gjennom flere tusen år. Det samme prosessen kan vi se i virksomhet i dag på vestsida av øya Runde.
Flere arkeologer og geologer har gravd i helleren. Funn viser at hula var i bruk i eldre jernalder. Det er derimot ingenting som tyder på at steinaldermenneskene bodde inne i hula. Skjonghelleren er spesiell; her har forskerne gravd ut flere tusen dyrebein fra en varmeperiode som heter Ålesund interstadial for 30 000 år siden - altså før isen var på det største under siste istid. Beina kan fortelle forskerne mye om klima og fauna i området på dette tiden som var omtrent som på Svalbard i dag. Både jegere og byttedyrene deres kunne ha holdt til her. Kunne det være menneskene som hadde dratt disse dyrebeina inn i helleren? I såfall, ville dette ha vært de eldste spor etter mennesker i Norge. Arkeologene har desverre ikke funnet noen sikre spor etter mennesker fra denne perioden - bare disse dyrebeina. Alt tyder på at det er fjellreven som har lusket rundt under fuglefjellet og dratt med seg mat inn i hulaAdvarsel^^ her var det sperra av :Men vi gikk forbi ;O *kniiis* Her er bilde tatt innenfra =)Når jeg kom hjem overførte jeg bilder til pc'n fra mormor sin mobil og litt div som jeg skal sende inn og få fremkallt =)
Så gikk jeg til Nina, vi gikk i butikken en tur og lekte med katten <3
Nå er jeg hos tante og ser Criminal Minds =)
Skal skru av pc'n og gå opp til mormor og lage no mat til oss ;D

ps. Solveig, jeg har lagt inn en hilsen til deg på innlegget fra i går <3

3 kommentarer:

Solveig Irene sa...

Det så koooselig ut! Får alltid så lyst til å ut i naturen når jeg leser bloggen din : D

Og du er no bra søt! :] <3

Synne sa...

BLÅBÆÆÆÆR! :D Åh, det virker som om du har det skikkelig koselig nå ^^

liseliten sa...

Tøft!! :-o

Og du, må si det igjen, du passer så bra mørkt hår!